Tècnic/a LABORAL RRHH

Oferta

Població


Experiència / Requisits sol·licitats
Cal aportar una experiència mínima de 2-3 anys ocupant un lloc de feina similar, formant part d'un Departament de Recursos Humans o treballant en una ETT i/o Assessoria/Gestoria Laboral, estant habituat/da a portar a terme tasques d'administració de personal (control de presència, control de vacances, control d'hores treballades, contractació,...). També cal aportar coneixements sobre nòmines i Seguretat Social, i estar habituat/da a treballar amb programes de gestió, a més d'aportar domini de les eines ofimàtiques (sobretot Excel). Per altra banda, es valorarà comptar amb experiència manejant algun tipus de programa de Nòmines.

Descripció
En dependència directa del/la Responsable de RRHH, i formant part de l'àrea d'Administració de Personal, el/la candidat/a seleccionat/da s'ocuparà de realitzar les següents tasques: Les tasques requerides son les següents: - Realització i gestió de nòmines - Realització de contractes - Aplicació de la normativa laboral vigent - Resolució de dubtes i incidències dels treballadors - Comunicacions a la Seguretat social - Traspàs d'altes i baixes a la SS - Sistema RED

Si trobes interessant alguna de les ofertes de feina publicades et pots registrar a l'Empordà Professionals i els nostres tècnics podran vincular el teu currículum a les ofertes relacionades amb el teu perfil professional. Quan el teu currículum ha estat preseleccionat i enviat a una empresa, t'ho comunicarem per correu electrònic perquè estiguis informat i alerta al telèfon. Només faltarà que l'empresa et contacti directament.

Si cerques professionals et pots donar d'alta com empresa a l'Empordà Professionals i publicar les teves ofertes. Et posarem en contacte amb persones que compleixin els requisits que necessitis, de manera ràpida i personalitzada.