30/04/2024

30 plus insereix 36 persones al món laboral

El Programa 30 Plus tanca una nova edició facilitant la incorporació al món laboral de 36 persones principalment majors de 45 anys.

 

La iniciativa pretén crear llocs de feina basats en l'ocupació de qualitat i suposa una oportunitat, no només pels demandants d'ocupació, sinó també per les empreses de la comarca que tinguin necessitat d'ampliar el seu equip de treball.

Les persones participants han rebut una formació a mida de 30 h per part de l'empresa que les ha contractat i fins al mes de setembre tindran el suport d'una tècnica del programa.

Els contractes formalitzats han estat principalment de tipus indefinit i s'han concentrat en 26 empreses de la comarca als municipis de Torroella de Montgrí, Palafrugell, Calonge, Sant Antoni, Castell – Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols, entre altres, amb un impacte econòmic al territori de 270.870 €.

En edicions anteriors les ofertes laborals han estat relacionades majoritàriament amb l'atenció al client i les tasques administratives, enguany, però, s'han pogut obrir nous horitzons amb oportunitats en el sector de la gastronomia, la cuina, el personal de neteja, jardineria o operaris de manteniment.

30 plus és gestionat per l'Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i finançat pel Servicio Público Estatal del Ministeri de Treball i pel Servei Públic de Catalunya, que ha aportat fins a un total de 1.260 € al mes per jornada laboral completa o la part proporcional segons contracte.

Ajuntament de Mont-ras
Ajuntament de Pals
Ajuntament la Bisbal d'Empordà
Ajuntament de Begur
Ajuntament d'Ullà
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Palafrugell
Ipep
Ajuntament de Verges
Ajuntament de Calonge