01/07/2024

El Consell Comarcal promou un estudi per conèixer el consum de peix entre l’alumnat de secundària del Baix Empordà

El projecte impulsat pel Consell Comarcal del Baix Empordà vol promoure la divulgació i sensibilització del consum de peix a les escoles i de les famílies de la comarca.

 

El Consell Comarcal del Baix Empordà, que enguany impulsa el projecte ‘Parlem de Peix. Divulgació i sensibilització de peix a les escoles i famílies del Baix Empordà’ dins el marc dels Ajuts Territoris Pesquers del Galp Costa Brava 2024, impulsa un estudi sobre el consum de peix dirigida als instituts de la comarca. 

 

L’objectiu d’aquesta iniciativa és conèixer els hàbits d’alimentació vinculats al consum de peix, així com el coneixement de les espècies del nostre litoral, entre les persones més joves.

 

Comptem amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Empordà, que ha fet arribar l’enquesta als Centres d’Educació Secundària de la comarca. L’enquesta inclou preguntes com amb quina regularitat consumeixen peix, si coneixen els beneficis nutricionals o si han participat mai en una activitat relacionada amb el peix i la pesca del Baix Empordà, entre altres.

 

Un cop s’obtingui el retorn, es farà el buidatge de les dades per tal de disposar d’informació  que ens permeti impulsar projectes futurs relacionats amb la temàtica i enfocats a aquest target.  

 

El projecte ‘Parlem de Peix. Divulgació i sensibilització de peix a les escoles i famílies del Baix Empordà’ engloba altres actuacions com debats vinculats amb aquesta temàtica a escoles de primària de la comarca així com la dinamització d’activitats i d’equips de menjador escolar, entre altres.

Ajuntament de Mont-ras
Ajuntament de Pals
Ajuntament la Bisbal d'Empordà
Ajuntament de Begur
Ajuntament d'Ullà
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Palafrugell
Ipep
Ajuntament de Verges
Ajuntament de Calonge