01/07/2024

El Programa Som Singulars insereix 9 joves al mercat laboral

9 dels 15 joves que formen part del projecte Som Singulars s’han inserit al mercat laboral fruit d’una tutorització personalitzada, una formació professionalitzadora i les diferents accions que contempla el projecte.

 

Les  persones participants han comptat amb un acompanyament que els ha permès situar i encaminar el seu futur laboral de forma més precisa. A més, han rebut una formació professionalitzadora, impartida per diferents professors/es, on han adquirit habilitats i competències sobre la gestió de punt de venda. Aquestes formacions, dividides en 5 mòduls, els hi ha permès aprendre i entendre com funciona una sala de vendes, una caixa o un magatzem, entre altres temes.

 

Aquests aprenentatges han estat complementats amb un curs bàsic sobre riscos laborals, competències transversals i, finalment, un sobre sensibilització mediambiental i igualtat de gènere.

 

Els joves del programa han visitat diferents empreses del territori, totes d’àmbits diversos relacionats amb l’atenció al client, per tal de poder conèixer de primera mà el seu funcionament. Aquesta experiència els ha permès tastar el terreny i veure quina realitat i necessitats tenen les diferents empreses de la comarca.  

 

Aquestes activitats fora de l’aula son un punt  a favor perquè permet a l’alumnat parlar amb les empreses i aclarir dubtes respecte a les necessitats i els interessos de cada lloc de treball. Han visitat la gelateria Jijonenca, el càmping Kim’s càmping i l’estètica Anastasyia Nails.  

 

Altres iniciatives que s’han dut a terme al llarg del programa han estat diferents voluntariats al servei del banc d’aliments de Càritas o la gossera APA Rodamon de Palafrugell.

 

Aquesta actuació està promoguda i impulsada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE). A més, aquesta edició compta amb la col·laboració de l’institut de promoció econòmica de Palafrugell.

Ajuntament de Mont-ras
Ajuntament de Pals
Ajuntament la Bisbal d'Empordà
Ajuntament de Begur
Ajuntament d'Ullà
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Palafrugell
Ipep
Ajuntament de Verges
Ajuntament de Calonge