01/07/2024

Enric Marquès assisteix a l'acte de clausura de la Fundació Impulsa

Enric Marquès, vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà, va assistir el passat 13 de juny a l'acte de clausura de la Fundació Impulsa. Un esdeveniment celebrat al museu del Suro de Palafrugell que va tenir com a leitmotiv la valoració de l'edició anterior.

Des de fa quatre anys, el Consell Comarcal del Baix Empordà hi té un conveni de col·laboració que vetlla per fomentar la igualtat d'oportunitats, la inserció laboral i el creixement personal de les persones joves.

 

La Fundació Impulsa treballa de manera transversal i sense ànim de lucre i ajuda joves estudiants en situació de vulnerabilitat socioeconòmica perquè puguin continuar la seva formació de cicles de formació professional (FP) i millorar la seva inserció laboral.  

 

Per fer-ho s'atribueixen beques econòmiques que permeten a la persona participant poder continuar estudiant o formant-se. També rep un acompanyament integral tant de forma tecnològica, amb la donació d'un ordinador portàtil, com de manera humana, amb un mentor/a que acompanyarà la persona beneficiària durant dos anys.

 

En aquesta edició 2024, el Consell Comarcal ha rebut un total de 29 sol·licituds de diversos centres de secundària de la comarca, pel curs que ve, que es troben en procés de valoració.

 

Marquès va aportar que des de l’administració “cal que generem espais de treball conjunt per a la formació i l’acompanyament dels joves en aquesta etapa de la seva vida, que és vital per al seu futur i per al de la nostra societat”.

 

Al llarg de l'acte es va fer una activitat lúdica dirigida a joves i mentors impartida per l'empresa Kivicom com també l'entrega de diplomes i certificats als joves participants.

 

Ajuntament de Mont-ras
Ajuntament de Pals
Ajuntament la Bisbal d'Empordà
Ajuntament de Begur
Ajuntament d'Ullà
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Palafrugell
Ipep
Ajuntament de Verges
Ajuntament de Calonge