06/03/2023

II Saló dels Oficis i les Professions

L'Àrea de Promoció Econòmica i la taula d'FP Baix Empordà es reuneixen per valorar el II Saló dels Oficis i les Professions

 

Una trobada que ha comptat amb l'assistència de diferents representants d'instituts de la comarca i certificats de professionalitat, tècniques de l'àrea de promoció econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà.

 

Enric Marquès: es preveu una tercera edició, l'any 2025, del Saló dels Oficis i les Professions amb la col·laboració d’FP Baix Empordà

 

L'Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i la taula FP Baix Empordà es reuneixen per valorar el II Saló dels Oficis i les Professions amb la col·laboració d’FP Baix Empordà i l’Ajuntament de Palafrugell. Una trobada que ha comptat amb l'assistència de diferents representants d'instituts de la comarca i certificats de professionalitat, tècniques de l'àrea de promoció econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i el conseller i vicepresident primer de la institució, Enric Marquès.

El certamen que s'ha qualificat d'exitós, va comptar amb l’assistència d’unes 2.000 persones, entre alumnes i famílies, que van trepitjar l'Espai Cultural la Bòbila de Palafrugell el 28 de febrer i l'1 de març. Per la seva banda, Enric Marquès, ha assegurat que "es preveu una tercera edició, l'any 2025, del Saló dels Oficis i les Professions, amb la col·laboració d’FP Baix Empordà". Una notícia que es rep amb entusiasme gràcies a la valoració positiva que se'n fa.

Eva Saez, representant de la taula FP Baix Empordà, manifesta que encaren aquesta nova edició amb “entusiasme renovat i amb la missió de continuar inspirant i orientant els joves del Baix Empordà cap a un futur ple d'oportunitats”, afegeix també que “la sinergia entre el Consell Comarcal del Baix Empordà i FP Baix Empordà ha resultat un èxit rotund” i que “ha facilitat l’orientació i motivació dels joves respecte a les demandes del mercat laboral”.

El Saló es cataloga com una bona experiència gràcies a les dades extretes d'una enquesta realitzada als assistents. Un 70% dels joves assegura que va trobar la informació que necessitava per escollir el seu futur professional. Aquesta dada posa en valor el principal objectiu i motivació d'aquest esdeveniment: donar resposta a les necessitats del teixit productiu de la comarca, visibilitzar i prestigiar els oficis, posar en valor l’oferta formativa de formació professional, així com potenciar el treball en xarxa.

Altres dades que s’han extret ha estat la bona recepció per part dels joves que reporten recomanar el saló d’ara endavant. També l’alta assistència a xerrades com ‘I després de l’ESO QUÈ?’ o ‘T’atreveixes a somiar’, entre altres.

L'esdeveniment va comptar amb la participació de 21 famílies professionals d'FP, centres que ofereixen Certificats de Professionalitat i entitats col·laboradores com la Cambra de Comerç de Palamós, les Oficines de Treball de la Bisbal d’Empordà i Palamós, fent un total de 36 estands. També es va comptar amb la implicació dels ajuntaments que formen part de la taula comarcal de promoció econòmica. Els assistents també van poder gaudir de sessions informatives i tallers formatius per encarar el seu futur professional.

Per a pròximes edicions cal reforçar i ampliar l’assistència de l’empresariat per tal que puguin transmetre a les persones assistents les oportunitats que ofereix el mercat de treball de la comarca.

 

Trobareu tota la informació del Saló dels Oficis i les Professions clicant AQUÍ

Ajuntament de Mont-ras
Ajuntament de Pals
Ajuntament la Bisbal d'Empordà
Ajuntament de Begur
Ajuntament d'Ullà
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Palafrugell
Ipep
Ajuntament de Verges
Ajuntament de Calonge