01/07/2024

L’Àrea de Promoció Econòmica assisteix a la jornada “compartim experiències” de la Diputació de Girona

Una jornada especialment dirigida a tècnics i càrrecs electes de la demarcació de Girona per "compartir experiències". Aquesta activitat forma part de les jornades anuals de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica (XSLPE).

 

Més de setanta tècnics i càrrecs electes de la demarcació de Girona, entre elles l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i Enric Marquès, conseller i i vicepresident primer de la institució,  han assistit a la jornada “compartim experiències” organitzada per la Diputació de Girona.

 

L’acte forma part d’unes jornades anuals de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica (XSLPE) i tenen l’objectiu de ser un espai d’intercanvi d’idees, creació de sinergies i adquirir nous coneixements i propostes relacionades amb l’àmbit de la promoció econòmica.

 

Les persones assistents van poder conèixer de primera mà les novetats dels serveis oferts des de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, però també van poder gaudir d’una sessió de cocreació sota el títol de “El producte agroalimentari local com a activador territorial”. En aquesta ponència es van tractar temes com el paper del producte de proximitat com a element que afavoreix l’economia local i la sostenibilitat ambiental.

 

En aquesta taula hi van intervenir el tècnic responsable del segell Girona Excel·lent de la Diputació de Girona, Carles Benítez, la reposable comercial de Nuasets, Marta Planella, la tecnòloga de l’alimentació de la Fundació Alícia, Noemí Igual, i la cap de l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament d’Olot i responsable de Fira Orígens, Judit Reixach.

 

Altres activitats dutes a terme durant la jornada ha estat la intervenció de l’Ajuntament de Campdevànol i Torroella de Montgrí que han exposat diverses iniciatives relacionades amb l’art com a motor socioeconòmic.

 

Campdevànol ha posat sobre la taula el projecte “Arrel’Art: Camins de creació i diàleg artístic a la serra de Montgrony”, que camina cap al propòsit d’incrementar l’afluència de visitants a Campdevànol, Gombrèn i Castellar de n’Hug a través d’una ruta temàtica formada per peces artístiques que representen éssers mitològics.

 

Per la seva banda, el projecte de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha girat al voltant de la promoció i la reivindicació dels productes de proximitat, locals i del Parc Natural de Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, a través de locals comercials que actualment es troben buits i al mateix temps, poder recuperar locals que han estat establiments comercials.

 

Aquestes jornades, que fomenten el treball en xarxa, han estat impulsades per la Diputació de Girona que des de l’any 2009 aposta per la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica (XSLPE) per millorar la captació dels municipis i les comarques en la realització de les polítiques locals de promoció econòmica.

Ajuntament de Mont-ras
Ajuntament de Pals
Ajuntament la Bisbal d'Empordà
Ajuntament de Begur
Ajuntament d'Ullà
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Palafrugell
Ipep
Ajuntament de Verges
Ajuntament de Calonge