Administratiu/va laboral.

Oferta

Població
Vall-Llobrega

Experiència / Requisits sol·licitats
Experiència mínima de 2 anys en un departament laboral o RRHH d'una empresa o una gestoria Estudis mínims de FP o Grau Superior Administració/laboral

Descripció
El departament laboral precisem incorporar un/a administratiu/va laboral per les nostres oficines ubicades a Vall-llobrega. Les tasques a realitzar seran les següents: Altes i baixes a la Seguretat Social, Elaboració de contractes, Gestió d’IT’s i AT’s, Realització de les nòmines, Gestió de la facturació del departament, Gestió de control horari, Gestió de Siltr@ i tràmits amb la Seguretat Social, Gestió tràmits estrangeria, Autònoms, entre d'altres.

Si trobes interessant alguna de les ofertes de feina publicades et pots registrar a l'Empordà Professionals i els nostres tècnics podran vincular el teu currículum a les ofertes relacionades amb el teu perfil professional. Quan el teu currículum ha estat preseleccionat i enviat a una empresa, t'ho comunicarem per correu electrònic perquè estiguis informat i alerta al telèfon. Només faltarà que l'empresa et contacti directament.

Si cerques professionals et pots donar d'alta com empresa a l'Empordà Professionals i publicar les teves ofertes. Et posarem en contacte amb persones que compleixin els requisits que necessitis, de manera ràpida i personalitzada.